1435H

0
COMMENTS
Bismillah.

Sementara menunggu adik tengah mandi-manda tu,
dengan segan dan silunya, saya ingin mengucapkan


1435H. 
Pergi yang lama, hadirnya yang baru.
Lumrah! 
"Tahun baru! Azam baru! Ucapan juga baru!"
Itukah asalnya ia datang menyapa diri?
Itukah trend nya masa kini?
Bila hari bertukar hari, bila masa bertukar waktunya, tika mana tahun menukar nombornya...
Usah terus leka dengan dunia!!
Bukan itu tujuan utama kita!!

~cahaya nurish~
1 Muharam 1435H
5 November 2013
12.00 tengah malam.



Hai!

0
COMMENTS
Bismillah.

Ohaiyo!!!

hehehe.


Akhirnya, blog telah bertukar link!!!!
Semoga makin keraplah update cerpen baru lepas ni.
huehehehehe.

Pada semua..
selamat datang!!!
:D


p/s : amacam, comel tak avatar Bitstrips saya?


Milo Je Kot

0
COMMENTS
Bismillah.

Actually tak tahulah kenapa saya buat cerpen ni.
Hurm.

Idea asal lain, tapi akhirnya jadi lain.
Pepun.. selamat baca~~


Sayembara Anis

0
COMMENTS
Bismillah.

Alhamdulillah.

Siap cerpen kedua saya. Syukur.
Tajuk cerpen kali ini adalah TERUSKAN.

Disebabkan ia unofficial lagi,
jadi cover photo untuk cerpen ni masih belum siap.
huhu..

Tembikai untuk Ba

0
COMMENTS
Bismillah.

Alhamdulillah. Sudah siap satu :)

InshaAllah, saya akan hantar cerpen ini dalam satu ruangan cerpen akhbar tempatan.
Akhbar apa saya akan rahsiakan dahulu.
Doakan moga semuanya berjalan lancar :)

Terasa pelik sedikit sebabnya saya biasa karang panjang-panjang.
Tapi bila disuruh untuk karang tidak lebih 1900 patah perkataan, terasa sukar pula.
Tapi apa pun itu saya anggap sesuatu yang baru.

Semoga terhibur.

Sentuhan-Mu

0
COMMENTS
Bismillah.

Cerpen seterusnya Sentuhan-Mu.
Atas beberapa sebab, baru dapat upload di blog ni.

Terima kasih pada yang sudi menyumbangkan idea dan jalan cerita untuk cerpen ni :)
Hanya Allah yang mampu membalasanya.

Maaf atas segala salah dan silap sepanjang saya berkarya.
Mana yang baik, ambillah.
Mana yang tidak baik, tegurilah saya.
Semoga penulisan dan karya saya dapat memberikan sesuatu pada kalian, 
para pembaca saya.

Semoga terhibur :)

ITBM

4
COMMENTS
Bismillah.

Hari ni tak ada cerpen baru lagi.
Baru sahaja terima surat yang sebenarnya dah tiga bulan diposkan =.='

Alhamdulillah, antara 10 yang dihantar, satu diterima.
Semoga ada rezeki untuk menang.