Gila

0
COMMENTS
Bismillah.

Cerpen kedua untuk bulan Disember ini.

Bukan cerita yang menakutkan.

Semoga terhibur :).

Selamat membaca.

Pembikinan Manuskrip Pertama

0
COMMENTS
Bismillah.




Alhamdulillah.

Sudah berjaya siapkan draf idea untuk manuskrip baru.
Eh, silap! Untuk manuskrip yang pertama, inshaAllah.

Kali ini, mahu sahut cabaran yang diri sendiri tak berani nak sahut.
Memikirkan apa yang nak direka, Alhamdulillah, Allah hadirkan idea semalam dan terus buat draf.
Takut nanti lupa pula.

Tajuk akan diberitahu kemudian, bila sudah nak siap nanti.
Minta kawan-kawan doakan semoga manuskrip berjaya disiapkan dan dapat dihantar.
Juga semoga diterima :)

Pada kawan-kawan yang sudah hasilkan manuskrip, bolehlah kongsikan pengalaman atau tips dengan saya ni, budak yang baru sangat belajar :).

p/s : semoga Allah redha.

Novel Melayu Kreatif

4
COMMENTS
Bismillah.

Alhamdulillah.

Sehingga ke hari ini, Novel Melayu Kreatif merupakan salah satu platform saya untuk menghantar cerpen-cerpen yang telah dihasilkan.



Aku Yang Sweet

2
COMMENTS
Bismillah.

Alhamdulillah.
Masih diberi kesempatan untuk hasilkan cerpen yang baru.
Hohoho..

Cerpen yang terbaru ni tajuknya Aku Yang Sweet.
Terima kasih diucapkan kepada jiran terdekat saya.
Tingkahnya memberikan ilham pada saya untuk hasilkan cerpen ni :).

Jom baca~~
Jangan lupa komen juga~~ 

Perantaraan

0
COMMENTS
Bismillah.

Akhirnya dapat siapkan cerpen ni dalam masa dua hari, nak kejar masa punya pasal :).

Jom baca!


Mai Bo

0
COMMENTS
Bismillah

MAI BO.

Baru siap semalam setelah hampir seminggu mengarang,
maklumlah Hari Raya kan.

:)

Pergimu Yusuf

0
COMMENTS
Bismillah.

Pergimu Yusuf...

Selamat membaca.

Kau & Aku

0
COMMENTS
Bismillah.

Juga karang ni waktu sekolah menengah, 
rasanya standard pun biasa-biasa je.
:)

Selamat membaca

Pulangkan

0
COMMENTS
Bismillah.

Satu lagi ;)

Selamat membaca

Langkahku

0
COMMENTS
Bismillah.

Cerpen ni kalau tak silap, dikarang sewaktu sekolah menengah.

Selamat membaca


Sains Fiksyen

0
COMMENTS
Bismillah.

Yang ini pula cerpen Indie saya yang kedua.
( 25 April 2012 )

Selamat membaca

Pengalaman Cemas Saya

0
COMMENTS
Bismillah.

Cerpen Indie.

Dulu, waktu praktikal dulu, adalah join satu group ni hasilkan
cerpen indie.
Cerpen Indie ni adalah cerpen yang akan dihantar pada Admin setiap hari Isnin yang ditetapkan.

Saya sempat join dan karang dua cerpen indie ni.
Dua je pun, lepas tu tak ada dah benda ni.

Cerpen ni kena sambung perenggan pertama yang telah dikarang oleh Admin.
Tema pun Admin yang tetapkan :)

Di bawah ni merupakan cerpen pertama Indie saya.
( 18 April 2012 )

Selamat membaca

Mr.Sopan

2
COMMENTS
Bismillah

Cerpen ni dikarang selepas cerpen Mr.Guard & Soon.
:)

Cerpen ni terapkan sikit kelainan.
Dua watak berada di tempat yang sama,
ala-ala drama yang biasa tonton di TV tu.
:)

Selamat membaca


Detik Itu

0
COMMENTS
Bismillah.

Okay...
Cerpen seterusnya pula.
Lupa bila cerpen ni ditulis.

Selamat membaca

Bukan Untukku

0
COMMENTS
Bismillah.

Cerpen yang ter-latest yang saya karang.

Selamat membaca


Impianku

0
COMMENTS
Bismillah.

Ehem.. kembali mengaktifkan diri.
Alahai..tak pe lah yek.

Juga boleh dibaca di SINI..


...: Kata Laluan :..

0
COMMENTS
Bismillah.
Ni cerpen yang saya edit dua kali.
Cerpen ni dikarang time sekolah menengah [2007].
Teringin nak hantar kat LangitIlahi, 
tapi syaratnya tak lebih 5 muka surat. Macam susah pula nak edit jadikannya 
kurang 5 muka surat. 
So, letak di sini sahaja lah.

Selamat membaca :),

...: Soon :...

0
COMMENTS
Bismillah.

Cerpen Soon ni saya hantar kat SINI sebelum ini.

Selamat membaca

...: Apa Padanya [1] :...

2
COMMENTS
Bismillah

Juga saya ada hantar di penulisan2u
Tapi saya letakkan untuk bahagian cerpen.
InshaAllah, saya usahakan untuk jadikan ia novel.

Selamat membaca.. :)

...: Mr.Guard :...

0
COMMENTS
Bismillah.

Pernah tersiar di sini dan sini

Tapi yang di bawah ni.. saya ubah sedikit, sikit je pun.
Tajuknya pun dari RUHIS
saya ubah ke MR.GUARD

Selamat membaca :)